Gemeentebelangen vragen over gebruik gemeentelijk gebouw

3 mei 2016

De fractie van Gemeentebelangen heeft uit de media vernomen dat op zondag 1 mei een lezing wordt gehouden door een als salafistisch bekendstande moslim prediker in het wijkgebouw van de Vrijheidswijk. Het wijkgebouw is eigendom van de gemeente. Volgens de fractie is een dergelijke activiteit in een gemeentelijk gebouw niet toegestaan.

Toch doorgaan

Het verbaast de fractie van Gemeentebelangen dat genoemde activiteit kennelijk wel doorgaat. Reden om een aantal pdf schriftelijke vragen (PDF, 88.13 KB) aan het college te stellen. Zo wil de fractie weten of er voorgesprekken met de organisatie zijn geweest en of is overwogen om geen toestemming te geven. De fractie vraagt het college of deze het met hen eens is dat dergelijke activiteiten niet in een buurthuis thuishoren.