Kan uw bezoek aan het Gemeentehuis wachten? Stel uw bezoek dan uit!
Voor diensten van Burgerzaken kunt u alleen nog langskomen op afspraak.
Meer informatie, o.a. over aangepaste dienstverlening, vindt u op de pagina Coronavirus (COVID-19).

Lion Stadhuis

Politiek Podium 27 februari

Publicatiedatum: 
27 feb 2019

Het Politiek Podium begint op 27 februari al om 18.30 uur met drie parallelle sessies over het Sociaal Domein. Het college informeert de raad zoals afgesproken periodiek over de stand van zaken. De avond is verder gevuld met een aantal onderwerpen in Open Podiumsessies en twee onderwerpen voor de Politieke Dialoog. Eén van de onderwerpen voor het Opden Podium is het stedenbouwkundig en beeldkwaliteitsplan Unia. De raad gaat met elkaar in dialoog over het agenda initiatief van 50plus aangaande de verzilverlening. Dit is een lening op basis van overwaarde van hun huis die ouderen kunnen gebruiken voor woningaanpassingen.

De raad gaat ook met elkaar in gesprek over de nota broedplaatsenbeleid. Het college is van mening dat er in Leeuwarden behoefte is aan betaalbare maak-, presentatie- en productieplekken. Gezien de bijdrage die broedplaatsen leveren aan de Legacy /Agenda 2028, onderzoekt de gemeente plekken die de potentie hebben om zich te ontwikkelen tot een permanente broedplaats. Er zijn geen financiële middelen gereserveerd voor het broedplaatsenbeleid.Het uitgangspunt is dat deze minimaal exploitatie-neutraal moeten zijn. De raad wordt gevraagd een richtinggevende uitspraak te doen voor het vervolg.

De volledige agenda en de bijbehorende stukken zijn te lezen op onze website. De vergadering wordt live uitgezonden via de stream op onze website en lokale omroep LEO.