Vragen PALGroenLinks over zalen Schaaf

14 mei 2018

De fractie van PALGroenLinks geeft aan dat Schaaf City Theater een laagdrempelige cultuurinstelling is en een begrip is in Leeuwarden en wijde omgeving. Het huurcontract voor Schaaf loopt per 1 januari 2019 af en de toekomst voor het theater is daarmee onzeker. De fractie is van mening dat de gemeente Leeuwarden niet moet zwichtien voor projectontwikkelaars die azen op de locatie van Schaaf om daar dure appartementen te bouwen en heeft hieromtrent een aantal pdf schriftelijke vragen (PDF, 681.17 KB) aan het college van burgemeester en wethouders.

Toekomst

De fractie vraagt of het college met hen van mening is dat Schaaf een unieke, laagdrempelige cultuurinstelling is  en wanneer Schaaf verdwijnt en nooit meer een vergelijkbare voorziening terugkomt. De fractie wil ook weten waarom toeziggingen niet zijn uitgevoerd zoals noodzakelijk onderhoud. Ook heeft de raad geen voorstellen ontvangen voor de herontwikkeling van Schaaf zoals toegezegd. Tot slot wil de fractie weten welke plannen het college met Schaaf heeft voor na 1 januari 2019.