Vragen Partij voor de Dieren over levende kerststallen

19 dec 2018

De fractie van de Partij voor de Dieren geeft aan dat het hen al jaren een doorn in het oog is dat er in de gemeente levende kerststallen zijn. Dit is aanleiding om een aantal pdf schriftelijke vragen (PDF, 14.76 KB) aan het college te stellen.

Welzijn dieren

De fractie vraagt onder meer of het college altijd op de hoogte is van het voornemen een levende kerststal te organiseren. De fractie vraagt of het college ook van mening is dat levende kerststallen leiden tot onnodige stress bij dieren en wat de gemeente doet om het welzijn van de dieren te waarborgen. De fractie vraagt daarnaast of er voorwaarden zijn verbonden aan het verlenen van vergunningen en of het college bereid is levende kerststallen in de toekomst te weren uit de gemeente.